Helga uit Pelt genomineerd voor Leraar van het Jaar: "Buitengewone juf die meer doet dan je durft dromen"

Lerares Helga Winters van de Speciale Basisschool Pallieter in Pelt is een van de 50 genomineerden voor Leraar van het Jaar van het onderwijsmagazine Klasse. Volgens de ouders is juf Helga buitengewoon omdat ze zo veel meer doet dan les geven.

"Helga Winters is een buitengewone juf die meer doet dan je durft dromen", vertelt een van de ouders. "Een leerling die plots in quarantaine moet? Meteen wordt de les gestreamd vanuit de klas en krijg je een planning op maat. Geraakt je fiets niet op school voor de uitstap? De juf haalt hem zelf op." Dankzij die lovende woorden werd juf Helga genomineerd voor de wedstrijd Leraar van het Jaar van het onderwijsmagazine Klasse.

Ik probeer elke dag het verschil te maken

Helga Winters, lerares Speciale Basisschool Pallieter

"Ik probeer elke dag het verschil te maken, en niet voor ouders maar wel voor de kinderen", lacht Helga "Want voor de kinderen was het weer een moeilijk schooljaar, omdat we afstand moesten houden, letterlijk en figuurlijk. Dat zijn we op onze school niet gewoon. Wij werken 1 op 1 en in kleine groepjes.  En dan is dat meestal heel dicht bij elkaar en dat was nu door corona een stuk moeilijker, zowel voor mij als voor de kinderen. Ik heb nu met bubbels gewerkt, telkens met 1 leerling. En via een doorschuifsysteem kwam elk kind aan bod."   

Terwijl we Helga Winters bellen, is ze op uitstap met de kinderen. "We zijn aan het vissen. Dat is een heel leuke groepsactiviteit. Dat draait om samenhorigheid, elkaar helpen, en het water brengt veel rust. En we hebben al keiveel gevangen!"

Straks maakt Klasse bekend wie de "Leraar van het Jaar" wordt.

Meest gelezen