Brusselse hotels verliezen klanten door annulering Tomorrowland: "Rekenden sowieso niet op hen, wel op heropleving toerisme"

De hotelsector in Brussel betreurt het definitief annuleren van het dancefestival Tomorrowland in Boom. Doorgaans ontvangt onze hoofdstad dagen op voorhand bijna alle niet-Europese bezoekers. Er vinden dan ook allerlei pre-events plaats in Brussel. Daar hadden ze nu sowieso niet op gerekend omdat door de Coronamaatregelen enkel bezoekers uit Europa waren toegelaten.

Het definitief annuleren van Tomorrowland is een spijtige zaak voor de al erg getroffen hotelsector in Brussel. Dat zegt Marc Van Muylders van Horeca Brussel. "Al hadden we niet echt gerekend op veel extra hotelgasten in deze afgeslankte versie met enkel Europese en binnenlandse bezoekers. Normaal zitten onze hotels vol met Tomorrowlandbezoekers van ver buiten Europa. Er is dan ook een Tomorrowlandevenement aan de Beurs, nu niets daarvan."

Tijdens Tomorrowland zitten de hotels in Brussel normaal vol met bezoekers uit Australië, Azië en Amerika. We mikken nu meer op het heropleven van het zakentoerisme in september. 

Marc Van Muylders, Horeca Brussel

De voorbije weekends merkt de hotelsector opnieuw wat toeristen. "Zo worden weer meer citytrips geboekt", zegt Van Muylders. "Dat gaat langzaam maar er zit wat beweging in. Brussel is in de zomer een zeer aangename stad om te verblijven. Toch mikken nu voluit op de heropstart van het zakentoerisme in september."

Meest gelezen