Jongeren dansen erop los in 2 Kortrijkse cafés: "Cafébazen huurden dj in, kan écht niet"

Gisterenavond hebben 2 Kortrijkse cafés een feestje met een dj georganiseerd. Heel wat jongeren kwamen daarop af en begonnen te dansen, zonder mondmasker op en zonder afstand te houden van elkaar. "We zijn enorm teleurgesteld", klinkt het bij de Kortrijkse politie.

Gisterenavond hebben enkele cafés in de uitgaansbuurt van Kortrijk, vlak bij het station, een feestje georganiseerd. Dat is niet naar de zin van de politie. "Het was helemaal niet coronaveilig. Dat is duidelijk te zien op de filmpjes die circuleren op sociale media", zegt Thomas De Tavernier, woordvoerder van de politiezone Vlas. "We zijn enorm teleurgesteld, omdat we met de café-uitbaters in de Burgemeester Reynaertstraat een goede relatie hebben. Die relatie heeft nu een flinke deuk gekregen. Ik benadruk wel dat het maar om 2 cafés gaat. De andere cafébazen doen wel veel inspanningen om de coronaregels toe te passen in hun cafés. De 2 die zich niet aan de regels hielden gisterenavond, hebben deze namiddag een bezoekje gekregen van de politie, om de coronaregels nog eens duidelijk te herhalen." 

Bekijk hier beelden van het feestje met dj (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De politie en de gemeenschapswachten van Kortrijk gaan de komende dagen extra alert zijn. "De examens zijn afgelopen. Daarom houden we de uitgaansbuurt nog wat meer in de gaten. We houden de in-en uitgang van de Burgemeester Reynaertstraat in de gaten, zodat er zeker niet te veel volk samentroept. We houden ook een oogje in het zeil op de terrassen. Maar binnen in de cafés zijn de cafébazen eigenlijk verantwoordelijk. Daar controleren wij normaal gezien niet. Maar na wat er gisterenavond is gebeurd, gaan we dat toch doen als het nodig zou blijken. En wie zich niet aan de afspraken houdt, zal een boete krijgen. Normaal gezien hebben we de handen meer dan vol buiten, op straat. Maar als het nodig is, treden we vanaf nu dus ook binnen op. De cafébazen zijn gewaarschuwd."

Videospeler inladen...

Meest gelezen