Klasse

Arvid De Muynck (39) van het College Ten Doorn in Eeklo is verkozen tot Leraar van het Jaar 2021

In Eeklo werd leraar Arvid De Muynck vandaag gekroond tot Leraar van het Jaar. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het onderwijstijdschrift Klasse om alle mensen in het onderwijs in de bloemetjes te zetten. Dit jaar werden meer dan 18.000 leerkrachten genomineerd en daaruit werd Arvid verkozen als winnaar.

Uit vele straffe onderwijsverhalen werd dit jaar opnieuw één leerkracht verkozen als Leraar van het Jaar. Deze keer werd dat leerkracht Engels en Nederlands Arvid De Muynck. Uit meer dan 18.000 leerkrachten is Arvid volgens zijn leerlingen terecht verkozen, want hij heeft hen als de beste geholpen door het moeilijke coronajaar. “Ik had het erg lastig dit schooljaar, maar dankzij meneer De Muynck voelde ik me begrepen en minder eenzaam”, vertelt een leerling. 

"Het ging voor hem niet om de punten, maar om hoe het met ons was", vertelt een leerling van Arvid De Muynck. Bekijk hier de reportage van "Het journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Mooie woorden

Arvid nam vol trots zijn trofee met daarop de eretitel van Leraar van het Jaar in ontvangst. Daarnaast verrasten zijn leerlingen hem samen met muziekgroep Metejoor met een persoonlijk lied. Arvid vindt het een hele eer, maar heeft ook veel te danken aan zijn leerlingen. "Vooral het online lesgeven eiste voor mij en mijn leerlingen zijn tol dit jaar. Ik was heel tevreden dat ik ze allemaal kon terugzien eind mei", lacht hij. 

Soms belde ik eens om te vragen hoe het met mijn leerlingen gaat
Leraar van het Jaar Arvid De Muynck

De leerkracht deed er alles aan om zijn leerlingen te motiveren en te steunen tijdens de coronaperiode. "Ik zie het welbevinden van mijn leerlingen als een deel van mijn opdracht. Ik vond het belangrijk om naar hen te luisteren en eens persoonlijk te bellen met de vraag: ‘Hoe gaat het met jou’", vertelt Arvid. De mooie woorden die Arvid van zijn leerlingen terugkrijgt, zijn de kers op de taart. 

kasto80

Meest gelezen