Marie Constance

BEKIJK: Marie Constance (18) getuigt over moeilijk coronajaar: "Beste vriendin en grootvader verloren"

Marie Constance uit Dendermonde is blij dat het schooljaar erop zit, want ze heeft - net zoals vele anderen - geen eenvoudig jaar achter de rug. De komst van corona bracht heel wat verdriet, eenzaamheid en moeilijkheden met zich mee. Voor de Nederlandse les maakte ze een emotioneel filmpje en ze getuigt er ook over op Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Marie Constance zit in het laatste jaar Kantoor op GO! Talent in Dendermonde en heeft morgen proclamatie. "Een enorme opluchting", vindt ze, want nu kan ze een moeilijk hoofdstuk afsluiten. Het afgelopen jaar was voor haar enorm lastig en emotioneel. Zo moest ze in een korte periode afscheid nemen van zowel haar beste vriendin als haar opa. "Daarbovenop kwam dan nog eens de quarantaine, we mochten niemand zien. Dat was heel moeilijk", getuigt ze. 

Beluister hieronder het volledige gesprek met Marie Constance op Radio 2 Oost-Vlaanderen en/of lees eronder verder.

Marie Constance kropte haar emoties op en voelde zich eenzaam. Maar ze vond ook verschillende lichtpuntjes die de lastige periode wat zachter maakten. "Ik heb bijvoorbeeld de natuur ontdekt. Ik ben veel naar een park geweest om van de natuur te genieten."

Beklijvend filmpje

In de laatste lessen Nederlands kreeg Marie Constance de opdracht: ‘Wat ‘n jaar’. Voor die opdracht moesten de leerlingen uit 7BKG een vlog maken over de impact van corona op het afgelopen jaar. Marie Constance nam haar camera en maakte een pakkende video over haar enorm moeilijk jaar.  "Ik heb heel veel positieve reacties gekregen op dat filmpje. Er waren ook veel mensen die zeiden dat het herkenbaar is. Het heeft mij doen beseffen dat ik niet alleen ben."

Ik besef nu dat ik niet alleen ben
Marie Constance

Meest gelezen