Meer jongeren overwegen laborant te worden: "Drie keer meer interesse dan vorig jaar", zegt Odisee hogeschool

Uit cijfers van Odisee hogeschool in Gent blijkt dat opvallend meer jongeren overwegen om laborant te worden. Op dit moment zijn er al drie keer meer inschrijvingen voor de infodag, vergeleken met vorig jaar. "De komst van het coronavirus zit hier voor iets tussen", vermoedt de hogeschool.

Odisee hogeschool organiseert op zaterdag 26 juni, voor het eerst sinds corona, een fysieke opendeurdag. Om aanwezig te kunnen zijn, moeten jongeren zich op voorhand registreren. De hogeschool merkt dat er meer jongeren zijn die info opvragen over allerlei opleidingen, maar de interesse voor de labo-opleiding springt eruit. Op dit moment zijn er al drie keer meer jongeren geregistreerd voor de infodag, in vergelijking met de digitale infodag vorig jaar.

Grote interesse

De stijgende interesse in de opleiding biomedische laboratoriumtechnologie is waarschijnlijk te wijten aan het coronavirus. "Door de komst van corona kreeg de farmaceutische sector het afgelopen jaar heel wat aandacht. In de media ging het vaak over wetenschappelijke onderzoeken, over de successen van de farma en over coronatesten. Daarnaast zijn er ook heel wat vacatures bijgekomen in die sector", vertelt Filip Salmon van de hogeschool.  

Studenten die ook graag aanwezig willen zijn op de infodag zaterdag, kunnen nog tot vrijdagavond een tijdsslot reserveren op de website van Odisee.

kasto80

Meest gelezen