Pretpark Efteling past omstreden attractie "Monsieur Cannibale" aan: "We moeten met de tijd mee"

Het Nederlandse pretpark De Efteling gaat de omstreden attractie "Monsieur Cannibale" aanpassen. Er wordt al langer gevraagd om de attractie een andere invulling te geven omdat ze racistisch zou zijn. Ze krijgt nu een Sinbad-thema. Volgens de Efteling maakt de aanpassing deel uit van een groter onderhoud. Het is ook zo dat de attractie er al meer dan 30 jaar staat. "We moeten met de tijd mee", klinkt het bij De Efteling.

"Monsieur Cannibale", de attractie met ronddraaiende kookpotten, is al langer omstreden. De bezoekers van de Efteling kunnen in de kookpotten plaatsnemen om zo rond een grote, naakte, gekleurde man met een pollepel door zijn neus te draaien. De attractie zou een racistische karikatuur zijn. 

Bekijk hieronder de attractie, luister nog eens naar het bekende liedje "Monsieur Cannibale" van Sacha Distel en lees verder onder de video:

Vorig jaar ondertekenden 1.500 mensen een petitie om de attractie te verwijderen. Op dat moment zag de Efteling dat niet zitten omdat het park bekendstaat om haar uitvergrotingen. "Monsieur Cannibale" was daar geen uitzondering op. Eerder paste het park wel al de attractie "Carnaval Festival" aan. De Afrikaanse en Aziatische poppen kregen kleding aangepast aan de cultuur en de aanstootgevende elementen zoals neusringen werden weggehaald. 

"De attractie verandert, maar het principe blijft: ronddraaien tot je er gek van wordt", zegt onze reporter Gitte Van Hoyweghen. Bekijk hier haar verslag vanuit De Efteling:

Videospeler inladen...

Nu wordt de attractie dus wél aangepast. Het krijgt een Sinbad de Zeeman thema, een personage uit het sprookje van Duizend-en-een nacht. Volgens de Efteling maakt de aanpassing echter deel uit van een groter onderhoud dat 6 september van start zal gaan. Ook de horeca ernaast en het "Avonturen doolhof" worden opgesmukt. De kosten zouden 2,8 miljoen euro bedragen. 

Meest gelezen