In Essen bleef de trein een tijd stilstaan

Orient Express lokt opnieuw veel volk, maar passeert uiteindelijk niet door Antwerpen-Centraal

Ook op zijn terugrit uit Nederland lokte de wereldberoemde Orient Express heel veel volk. In Essen kwamen veel mensen foto's nemen in het station. Op andere plaatsen in de provincie trokken mensen naar de sporen, om de mythische trein voorbij te zien rijden. Wie naar het Antwerpse centraal station trok was er aan voor de moeite. De trein werd uiteindelijk rond Antwerpen geleid.

Dinsdag hadden treinspotters heel wat geduld nodig. De Orient Express die uitzonderlijk door ons land naar Amsterdam reed, had uren vertraging. Toch bleven ook toen al tientallen mensen tot bijna middernacht wachten in het station van Essen. Vandaag, op de terugrit, bleef hij daar ook een tijd stilstaan. Dat lokte een massa kijklustigen. 

Ook naar het Centraal Station in Antwerpen kwamen heel wat geïnteresseerden afgezakt, maar zij kregen de trein niet te zien uiteindelijk. Omdat er zoveel volk kwam opdagen, werd de trein uit veiligheidsoverwegingen rond Antwerpen geleid. 

Meest gelezen