Radio 2

"Prik-happening" Brasschaat wil jongeren aansporen om zich te laten vaccineren

Het vaccinatiecentrum Noorderkempen houdt zaterdagavond een "prik-happening" voor jongeren. Naast muziek -met DJ- liggen er ook 1000 vaccins van Johnson en Johnson opzij. Met de zomer en de jeugdkampen in aantocht, is het belangrijk om zoveel mogelijk jongeren te vaccineren, klinkt het.

Wie ouder is dan 16 jaar en zich graag laat vaccineren maar nog geen uitnodiging gekregen heeft, die kan zich inschrijven op Qvax. Op die manier kan het vaccinatiecentrum mensen vanop die lijst oproepen voor vaccinatie met last-minute beschikbare vaccins. 

Met de weekendhappening ‘PRIK4LOLLY’, wel enkel toegankelijk voor jongeren vanaf 18jaar, hopen ze nog meer jongeren te bereiken. "We maken er een echt evenement van, met een DJ , want we willen ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. En er liggen zo'n 1000 vaccins van Johnson en Johnson opzij," zegt Filip Kenis, coördinator van het vaccinatiecentrum. 

Jongeren van 16 en 17 jaar kunnen zich via QVAX inschrijven voor het Pfizervaccin.

Op kamp

Met de zomer in aantocht, is het belangrijk om zoveel mogelijk jongeren te vaccineren. "Het is de bedoeling dat de jeugd, en vooral die dat in een jeugdwerking zitten zoals de leiding, hun prik kunnen komen halen nog voor ze op kamp gaan of hun vakantie begint", zegt Kenis.

Meest gelezen