Stad Tienen helpt horeca en handel met tienpuntenplan

Het stadsbestuur van Tienen heeft een tienpuntenplan klaar om de lokale handel en horeca te helpen bij het overbruggen van de coronaperiode. Naast een reeks fiscale voordelen komt er ook een promotiecampagne. En elke Tienenaar krijgt een aankoopbon van vijf euro om lokaal te spenderen.

Net als elders hebben de handelaars en de horeca in Tienen een bijzonder moeilijke periode achter de rug, als gevolg van de gedwongen sluiting en de andere maatregelen in het kader van de coronacrisis. Om hen te helpen heeft het stadsbestuur nu een reeks steunmaatregelen uitgewerkt.

Fiscale vrijstellingen

Een eerste reeks maatregelen gaat over fiscale vrijstellingen. Zo komt er een vrijstelling van de promotaks en krijgen de Tiense ondernemers, als ze dat nodig hebben, uitstel van betaling van hun bedrijfsbelasting. Voorts zal de stad haar rekeningen bij lokale ondernemers sneller betalen.

Tienen verlaagt ook het standgeld van de marktkramers. Er wordt dit jaar geen terrasbelasting geheven en lokale taxibedrijven worden vrijgesteld van hun specifieke belasting. 

Promotie

Tienen organiseert ook optredens van artiesten van eigen bodem in de lokale horeca. Verder maakt de stad 20.000 euro vrij voor promotie. Er wordt onder meer een bus bestickerd met de boodschap We are Tienen.

Tot slot betaalt Tienen de helft van de CO2-meters, die horeca, fitnesszaken en feestzalen verplicht moeten plaatsen. En alle inwoners krijgen een T-bon, een aankoopbon van vijf euro, die ze kunnen spenderen bij de lokale horeca of handelaars. 

Meest gelezen