Start reservaties voor rechtstreekse zomertreinen van en naar de kust

Vanaf vandaag kan je een plaatsje reserveren op de kustexpresstrein. Dat is een rechtstreekse trein, die vanaf 3 juli bovenop het gewone treinaanbod van en naar de kust zal rijden. De kustexpress zal vertrekken vanuit Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. Voor een plaatsje moet je 1 euro extra betalen.

Tijdens het eerste weekend van juni voerde de NMBS een test uit met een kustexpresstrein, die met een reservatiesysteem rechtstreeks naar de kust rijdt. Die test verliep heel vlot, waardoor de rechtstreekse treinen vanaf 3 juli ook effectief zullen rijden. 

De trein komt bovenop het gewone aanbod naar de stations van Knokke, De Panne, Oostende en Blankenberge en zal vanaf 3 juli vertrekken vanuit Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. In de weekends zullen er 20 rechtstreekse treinen rijden per dag, tijdens de week zijn dat er 2. Voor een plaatsje op de Kust-Express moet je vooraf reserveren en 1 euro extra betalen. 

Kustburgemeesters voorstander

Nadat er vorige zomer vaak te veel mensen op elkaar gepakt zaten op de treinen en in de stations, waren een aantal kustburgemeesters vragende partij om een reservatiesysteem uit te werken. Met de Kust-Express wil de NMBS reizigers coronaveilig naar zee brengen. 

Dimitri Temmerman van de NMBS: "Na de test was het voor ons duidelijk dat de reizigers een rechtstreekse trein wel zagen zitten, zolang dat aanvullend is op het normale aanbod. Voor ons is het belangrijk dat we niet werken met een reservatiesysteem voor de gewone treinen. Het is niet de bedoeling dat studenten en pendelaars zouden moeten reserveren. Het gaat om een echte toeristentrein met een vast begin- en eindstation."

Meest gelezen