foto: Radio 2

Test van Chinees-Amerikaans coronavaccin gestart op tieners: "Interessant om mee te doen om de wetenschap te helpen"

In Beringen is vandaag gestart met de test van een Chinees-Amerikaans coronavaccin op tieners. Het Anima Research Center uit Alken wil met de studie de bijwerkingen van het vaccin testen, en dat gebeurt dus ook met jongeren tussen 12 en 18 jaar. 

Tot nog toe werd het Chinees-Amerikaanse vaccin al getest op volwassenen om te kunnen kijken naar wat de bijwerkingen zijn. De vaccins worden toegediend in een hotel in Beringen. Nu worden ook jongeren ingeschakeld om het vaccin uit te testen. Het gaat om een proef. Sommigen krijgen een echt vaccin, anderen een placebo. 

Het leek mij interessant om hieraan mee te doen, om de wetenschap te helpen

Er kwamen deze ochtend al enkele geïnteresseerden opdagen. De jongeren die deelnemen hebben zo hun eigen redenen om mee te doen aan de test. "Het leek mij interessant om hieraan mee te doen, om de wetenschap te helpen", zegt één van de jongeren. "Ik heb er geen schrik van, mijn examens zijn trouwens voorbij en ik heb nu vakantie", voegt een meisje eraan toe. En er is ook vertrouwen in de voorafgaande tests. "Er is voor ons ook al onderzoek geweest. Zij weten de risico's en wij kennen de risico's ook", zegt een jongen die deelneemt.

De deelnemers krijgen naast het vaccin (of het placebo) ook een vergoeding omdat ze meedoen aan de test. 

foto: Radio 2

Meest gelezen