Bolcina/Photo News

Vaccineren zonder afspraak in voetbalstadion Anderlecht

Vandaag vindt een vaccinatiemarathon plaats in het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark. Gezondheid Brussel wil vooral jongeren lokken om zich te laten vaccineren. Opvallend, je hoeft geen afspraak te maken. Gewoon ter plaatse gaan volstaat.

In het Brussels Gewest doen ze er alles aan om mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, ook vandaag weer. Met een vaccinatiemarathon in het stadion van voetbalclub Anderlecht mikt Brussel Gezondheid op jongeren. In het stadion bevindt zich sowieso een vaccinatiecentrum. Het initiatief is bedoeld voor jonge Brusselaars vanaf 18 jaar. Het bijzondere is dat ze geen afspraak moeten maken, zegt de Anderlechtse schepen Elke Roex (Vooruit). "Je kan je onmiddellijk laten vaccineren, geen gedoe op websites. Je komt gewoon ter plaatse en krijgt een vaccin. Er zijn er 2000 vaccins beschikbaar."

Een prik in het stadion van Anderlecht geeft een vleugje voetbal mee en dat is heel leuk

Elke Roex, schepen Anderlecht

Het vaccinatiecentrum in het stadion van Anderlecht gaat vandaag open vanaf halfnegen 's ochtends tot acht uur vanavond.

Meest gelezen