Italiaanse journalist vindt peuter terug naar wie al twee dagen wordt gezocht

In Italië is een vermiste peuter naar wie al twee dagen werd gezocht door reddingswerkers en politie teruggevonden door een journalist van de openbare omroep RAI. De man deed zelf verslag over de verdwijning en wandelde in het bosrijke gebied toen hij ineens een klagend geluid leek te horen.

De kleine Nicola Tanturli, 21 maanden oud, was spoorloos sinds de nacht van maandag op dinsdag. Dinsdagochtend bleek hij niet meer in bed te liggen. Zijn ouders kamden zelf de buurt uit voor ze alarm sloegen en de grote middelen werden ingezet. 

Politie, brandweer en burgerwacht doorzochten met speurhonden en drones de zone rond Palazzuolo sul Senio, een dorp in de Mugello, het bosrijke gebied ten noordoosten van Firenze. 

Maar het was uiteindelijk een journalist van de Italiaanse openbare omroep RAI die het jongetje vond. Giuseppe Di Tommaso, verslaggever bij het actualiteitsprogramma "La vita in diretta", wandelde in de richting van het huis van Nicola's ouders toen hij beneden een helling een klagend geluid hoorde. 

"Op een gegeven moment hoorde ik: Mama"

"Ik riep "Nicola!", omdat ik dacht dat hij het wel eens kon zijn", vertelt de journalist. "En op een gegeven moment hoorde ik: "Mama"."

Bekijk hier de video (de tekst gaat hieronder door):

Videospeler inladen...

De journalist hield een langsrijdende agent tegen, die eerst nogal ongelovig reageerde. "We hoorden geluiden, maar ik dacht dat het een dier was", vertelt hij. Toch besloot hij af te dalen. "Toen ik bij hoog gras aankwam, zag ik twee mooie grote ogen", zegt een geëmotioneerde agent. De kleine Nicola vroeg weer meteen naar zijn moeder, met wie hij snel kon worden herenigd. 

(lees door onder de tweet)

Het kind werd gevonden op een drietal kilometer van zijn ouderlijk huis, een geïsoleerde woning in het bos. Wellicht heeft hij het hele eind gewandeld en raakte hij verdwaald. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, maar behalve uitdrogingsverschijnselen en een paar schrammen was er met hem niets aan de hand. 

Meest gelezen