Radio 2

West-Vlaamse matrassenfabrikant opent showroom in China: "De matrassen zijn doorgaans smaller"

Waregemse matrasstoffenfabrikant Bekaert Deslee opent een nieuwe showroom in China. Het is hun snelst groeiende vestiging sinds de coronacrisis. "Doorgaans bestellen ze smallere matrassen van 1 meter 40", vertelt Hans Dewaele, commercieel directeur van Bekaert Deslee. 

De matrasstoffenfabrikant Bekaert Deslee uit Waregem opent hun eerste showroom in Chengdu, in China. Ze zijn al langer actief in Shanghai, waar een belangrijke fabriek ligt voor hen. Maar nu breiden ze uit naar het binnenland met een showroom in het westen van China. "We zijn een van de weinige Westerse bedrijven, die op dit moment actief zijn in de streek", vertelt Hans Dewaele, commercieel directeur van Bekaert Deslee aan Radio 2 West-Vlaanderen. 

"China is voor ons een groeimarkt, omdat daar veel potentiële klanten zijn. Maar het is ook een markt, die belangrijker wordt als producent voor de wereld om op in te spelen. China was ook het eerste land dat uit de coronacrisis kwam. Op dit moment is het veruit onze beste en snelst groeiende vestiging."

Smallere matrassen

Tussen de Chinese en Westerse markt zitten volgens Dewaele nog enkele verschillen: "We zien dat ze in China over het algemeen op smallere matrassen slapen, omdat ze daar ook gemiddeld iets kleiner wonen dan bijvoorbeeld in België. We verkopen meestal hoezen van 70 centimeter breed en dat is voor onze normen heel smal. Een dubbele matras meet daar 1,40 meter, dan lig je gezellig en dicht bij elkaar. Dat zijn wij niet gewoon, want doorgaans is een dubbele matras bij ons 1,80 op 2 meter groot". 

"Maar de smaak evolueert langzaamaan in dezelfde richting als wat men in Europa of Amerika verkiest. Alles wat voor hen exotisch is, is heel populair op de Chinese markt. En daar vallen onze Vlaamse stoffen ook onder", besluit commercieel directeur Dewaele van Bekaert Deslee. 

Radio 2

Meest gelezen