ZOL voert testcapaciteit op: "650 testen per dag"

Vanaf vandaag voert het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk de testcapaciteit op naar 650 testen per dag. De vakantie staat voor de deur en dus willen heel wat mensen zich laten testen zodat ze toch naar het buitenland kunnen reizen. 

"Gisteren zaten we aan 350 testen per dag die we konden uitvoeren en vanaf vandaag zullen dat er 650 zijn", zegt Jurgen Ritzen van het ZOL. "We hopen op die manier mee te kunnen helpen aan de ongetwijfeld grote vraag van mensen die op reis willen vertrekken en die zich willen laten testen."

Genk en omgeving

Het testcentrum is in de eerste plaats bedoeld voor de inwoners van Genk en de omliggende gemeenten. "Mensen in het noorden van de provincie kunnen ook in het testcentrum van Bree terecht en de mensen uit Genk en omgeving kunnen bij ons of in het klinisch lab Rigo in Genk terecht", zegt Ritzen nog.

De opschaling duurt zeker tot eind augustus, tijdens de zomermaanden. Nadien zal de situatie geëvalueerd worden. 

Meest gelezen