fotografie peter Hilz (C)

Bekende dansleraar verkrachtte mogelijk 7 minderjarige leerlingen

Een choreograaf, die verschillende keren internationale podia haalde, wordt verdacht van de aanranding en verkrachting van verschillende leerlingen. Hij zou hen misbruikt hebben tijdens danslessen en zomerkampen.

De dansleraar uit Dendermonde haalde in het verleden verschillende keren de krantenpagina's. Hij won prijzen in het buitenland, en slaagde er ook in om leerlingen te laten meedansen in shows van supersterren zoals Justin Bieber. De man was actief in verschillende dansscholen, de laatste jaren in het Antwerpse.

Maar die carrière had dus ook een keerzijde, zo blijkt nu. Tussen de jaren 90 en 2016 zou de man 7 leerlingen verkracht en aangerand hebben. "De rode draad in dat vermoedelijk misbruik, is zijn positie als dansleraar", zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. "Hij zou dankzij zijn werk in dansscholen en op zomerkampen minderjarige meisjes hebben kunnen benaderen. De feiten waarvan hij verdacht wordt, lopen van de jaren 90 tot 2016." Volgens onze informatie waren de slachtoffers tussen 10 en 16 jaar oud. De man werd in februari opgepakt en is nu vrij onder voorwaarden. Het parket is intussen klaar met het onderzoek, en zal binnenkort aan de raadkamer vragen om de man voor de rechter te brengen voor een proces.

Meest gelezen