Drugslab ontdekt in Merksplas: "Er was niemand aanwezig en er werd niet geschoten, wat in de buurt wel circuleert"

In Merksplas heeft de politie gisterenavond een drugslab ontdekt in een schuur. Toen de politie binnenviel, was er niemand aanwezig. Er zijn momenteel ook nog geen verdachten opgepakt. "Er doet een gerucht de ronde dat er geschoten werd, maar dat klopt niet", zegt Kristof Aerts van het parket Antwerpen.

Gisterenavond kreeg de politiezone Noorderkempen informatie over een mogelijk actief drugslab aan de Goordijkstraat in Merksplas. "De politie is dan ook meteen ter plaatse gegaan en in een stal op het erf werd inderdaad een lab voor synthetische drugs aangetroffen", zegt Aerts. "Maar op het moment van de inval en de doorzoeking werden er geen personen aangetroffen."

"Er circuleert nu wel een gerucht dat er ook geschoten zou zijn daar", gaat Aerts voort, "maar dat is absoluut niet zo. Dat willen we toch corrigeren."

Sporenonderzoek

Er zijn nog geen verdachten opgepakt. "Het gerechtelijk lab en het speciale team van de federale politie zijn ter plaatse geweest voor het sporenonderzoek. De federale gerechtelijke politie Antwerpen zal het onderzoek verder voeren."

De chemicaliën die in het drugslab aanwezig waren om de drugs te maken, zullen opgeruimd worden door de civiele bescherming. Er is geen acuut gevaar voor omwonenden.

FGP Antwerpen
FGP Antwerpen

Meest gelezen