Extra politieploegen zondag in Dilsen-Stokkem voor verboden steunbetuiging aan Jürgen Conings

De politie zet extra ploegen in zondag in Dilsen-Stokkem om een eventuele steunbetuiging aan de overleden Jürgen Conings te kunnen tegenhouden. Op sociale media werd daarvoor opgeroepen, maar de burgemeester van Dilsen-Stokkem heeft alle manifestaties zondag verboden.

De politie zet zondag agenten in in uniform, maar ook in burger in anonieme voertuigen. “Als mensen verzamelen, dan kunnen we hen daarover aanspreken en dan gaan we daar op een goede manier die mensen daarin begeleiden”, zegt korpschef Ronin Cox. “We doen ook beroep op federale politie in beschermingsuitrusting.” De politie van zone Maasland kan daarnaast nog bijstand krijgen van de andere korpsen in Limburg en van de algemene reserve van Brussel, mocht dat nodig zijn.

Wens nabestaanden

De afgelopen week circuleerden er op sociale media oproepen om een herdenkingsmoment te houden in de bossen van Dilsen-Stokkem. De politie van zone Maasland heeft hier negatief over geadviseerd en de burgemeester heeft uiteindelijk alle manifestaties zondag verboden. Korpschef Ronin Cox: “Het gaat dan vooral ook om de wens van de partner en de nabestaanden en we houden ook rekening met de veiligheid.”

Meest gelezen