Islamitische en Culturele vereniging Atakwa Kortrijk

In Kortrijk komt wellicht een nieuwe moskee

In Kortrijk is de omgevingsvergunning voor een nieuwe moskee aan de Brugsesteenweg goedgekeurd. Die zou komen in een gebouw waar vroeger een supermarkt was. Tegen de plannen waren zo'n 800 bezwaren ingediend, onder meer na acties van de partij Vlaams Belang.

De plannen voor een nieuwe moskee in de Brugsesteenweg in Kortrijk zijn goedgekeurd. Onder andere door een oproep van het Vlaams Belang werden daar zo'n 800 bezwaren ingediend, maar volgens het stadsbestuur leverden die geen echte argumenten op tegen de moskee. Ook de verantwoordelijken van het project laten zich hierdoor niet ontmoedigen. "Het is goed dat die bezwaren kunnen ingediend worden. Dit maakt ons dossier eigenlijk alleen maar sterker", zegt Yassin El Attar van de Attakwa Moskee. 

In 2015 werd het gebouw aangekocht na een inzamelactie door de gemeenschap. Nu werd het dossier met de omgevingsvergunning goedgekeurd. Onmiddellijk na die goedkeuring tekende Vlaams Belang beroep aan bij de provincie. 

Yassin El Attar blijft rustig onder alle commotie: "In het kader van de omgevingsvergunning hebben we heel veel gesprekken gehouden met buurtbewoners. De meeste gesprekken waren positief, anderen zaten met nog wat vragen. Maar we nemen alles mee in het dossier, zo zullen we er nog sterker uitkomen."

"Eens de vergunning bevestigd zal worden, kunnen we beginnen aan de verbouwingswerken en de inkleding", aldus Yassin El Attar.

Meest gelezen