Jongeren van Galmaarden en Herne krijgen eigen skatepark

Er komt een skatepark op het gemeentelijk sportcomplex in Tollembeek. Het nieuwe skatepark is een gezamenlijk project van de gemeenten Galmaarden en Herne, die samen 100.000 euro investeren. De opening is gepland voor volgend jaar.

De vraag naar een skatepark leefde al langer onder de jongeren van Galmaarden en Herne. “We hoorden bij onze jongeren dat ze dikwijls buiten onze gemeente of zelfs naar grote steden moeten gaan om hun geliefde hobby te beoefenen”, vertelt Kurt Penninck (CD&V), schepen van Sport in Galmaarden. De gemeenten slaan daarom de handen in elkaar om een intergemeentelijk skatepark te realiseren.

Het nieuwe skatepark zal op het terrein van het sportcomplex van Tollembeek komen. Beide gemeenten maken samen een budget van 100.000 euro vrij en ze rekenen op inspraak en kennis van hun jongeren: “Het skatepark moet inspelen op de noden en verwachtingen van de gebruikers. We zouden onze jongeren daarom graag zelf laten participeren. Ze krijgen inspraak bij de ontwikkeling, maar ook wat het gebruik betreft”, aldus Penninck. Volgend jaar zouden de jongeren terecht kunnen in hun eigen skatepark. 

Meest gelezen