Radio 2

Lange wachtrijen voor vliegtickets naar Marokko bij Antwerps reisbureau: "Klanten komen al om 5 uur 's ochtends"

Bij reisbureau De Trekvogel in de Antwerpse Carnotstraat is het al dagenlang enorm druk. Elke dag staan er tientallen en soms zelfs honderden mensen aan te schuiven. Dat heeft alles te maken met de vliegtickets naar Marokko die op dit moment veel goedkoper zijn dan anders. "Als je nu met je familie naar Marokko wil, dan bespaar je meer dan 2.000 euro. Niemand wil die goedkope tickets missen", zegt zaakvoerder Fatih Anaz op Radio 2 Antwerpen. 

De Marokkaanse koning riep even geleden op om reizen naar Marokko betaalbaarder te maken, waardoor luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc haar vliegtickets tijdelijk een stuk goedkoper maakt. "Veel mensen hebben hun familie nog niet kunnen zien sinds de coronacrisis. Daarom zorgde de koning voor goedkopere tickets, tussen de 100 en 150 euro", legt zaakvoerder Fatih Anaz van reisbureau De Trekvogel uit. 

"Als je nu met heel je familie naar Marokko wil, dan bespaar je meer dan 2.000 euro. Daar zijn veel Marokkanen de koning heel dankbaar voor." 

Beluister hier het gesprek op Radio 2 Antwerpen en lees onder het fragment verder:

Aanschuiven om tickets niet te missen

Maar het blijkt niet zo gemakkelijk om de goedkope tickets zomaar te boeken. "Niemand weet wanneer de goedkope prijzen in het boekingsysteem komen en niemand wil de tickets missen. Wij volgen dat continu op en roepen het buiten om wanneer er tickets vrijkomen", zegt Fatih. En dus staan klanten in rijen aan te schuiven aan reisbureau De Trekvogel om toch maar een vlucht te pakken te krijgen. 

Niemand weet wanneer de goedkope tickets in het boekingsysteem komen en niemand wil de tickets missen

zaakvoerder Fatih Anaz

Zaakvoerder Fatih draait overuren om toch maar iedereen te kunnen helpen. "Ik heb vannacht maar twee uur geslapen. Gisteren stond er plots nog een koppel voor mijn deur dat helemaal vanuit Rotterdam was gekomen. Om 1 uur 's nachts heb ik voor hen nog een ticket gevonden." 

Normaal gezien reizen Marokkaanse gezinnen vooral met de auto naar Spanje, om daar een boot naar Marokko te nemen. Maar door corona is de grens met Spanje nog steeds gesloten en zijn de gezinnen aangewezen op vliegtickets. 

Meest gelezen