Minder eerste prikken Pfizer in vaccinatiecentrum Mol: "Jongeren schrijven zich best in op onze reservelijst"

Het vaccinatiecentrum in Mol laat weten dat het de komende weken minder uitnodigingen kan versturen voor een eerste prik van Pfizer-vaccins. Er worden minder vaccins geleverd dan aangekondigd en het grootste deel van de vaccins is gereserveerd voor mensen die een tweede prik moeten krijgen. "Jongeren schrijven zich best in op onze reservelijst, want iedere dag zijn er wel overschotten en elk gaatje wordt gevuld", zegt verantwoordelijke Sarah Verherstraeten.

De jongeren in Balen, Dessel, Mol en Retie zullen mogelijk iets langer moeten wachten op hun eerste uitnodiging voor een coronavaccin. De aangekondigde leveringen van Pfizer-vaccins zijn in het vaccinatiecentrum van Mol namelijk veel kleiner dan de afgelopen weken. 

Zo'n 5.000 vaccins gaan naar tweede prikken en maar een kleine 1.000 gaan naar nieuwe uitnodigingen

"De eerste week van juli zullen heel veel mensen moeten komen voor hun tweede prik. Dat houdt de grote meerderheid in van de geleverde vaccins", legt verantwoordelijke Sarah Verherstraeten uit. "Zo'n 5.000 vaccins gaan naar tweede prikken en maar een kleine 1.000 gaan naar nieuwe uitnodigingen. Die verhouding is natuurlijk lastig voor de mensen die nog op hun eerste uitnodiging zitten te wachten."

Sneller aan de beurt via reservelijst

Het vaccinatiecentrum krijgt veel vragen binnen van jongeren, want de motivatie om gevaccineerd te worden is er groot. "Veel jongeren staan te popelen om aan de beurt te komen. Zij kunnen zich dus best inschrijven op onze reservelijst. Daarop doorlopen we de geboortejaren die nog niet aan de beurt zijn geweest. Iedere dag zijn er overschotten en elk gaatje wordt gevuld", zegt Verherstraeten. 

Het vaccinatiecentrum in Mol werkt niet met Qvax, maar wel met de aparte reservelijst, Vaxlist.

Meest gelezen