vlnr. Tammy, Agnes, Mark, Hilda, Jan, Anita, Hilda en Robert

Al meer dan een jaar applaus voor de zorg in Kalmthout: "Sommigen fietsers zeggen nu dank u"

Al meer dan een jaar applaudiseren bewoners van twee straten in Kalmthout voor de zorg, voor hun moed en volharding. "We doen het nu ook voor het gemeenschapsgevoel en sommige fietsers zeggen nu "dank u", als ze passeren", lachen de bewoners.

Het is een andere bewoner van Kalmthout die onze redactie contacteert om de klappende Kalmthoutenaren eens een pluim te geven. Na meer dan een jaar komen nog altijd enkele mensen om 20 uur 's avonds samen op het kruispunt van de Frans Raatsstraat en de René Willemestraat. "Zij verdienen nu zelf een dikke pluim!"

"Tot de trein passeert"

"Ja, het is wel heel tof. Het is niet alleen meer voor de verpleegkundigen, maar ook voor ons gemeenschapsgevoel, en ja, ik vind dat het voor fietsers ook wel mag", lacht één van de bewoners. "De zorg is er ook nog altijd", zegt een andere vrouw. "Dat is toch een kleine moeite dan."

En ze houden het ook behoorlijk lang vol. "We stoppen als er een bepaalde trein passeert. Dat is toch een minuut of zeven", leggen ze uit. "Ook in de sneeuw, in de koude, in de warmte,... Er komen zelfs elke dag twee mensen met de fiets naar hier om mee te doen."

Meest gelezen