Ook in Limburg 1 minuut stilte voor slachtoffers ingestort schoolgebouw in Antwerpen

Op verschillende bouwwerven in ons land is vanmiddag om 14.34 uur een minuut stilte gehouden, uit respect voor de 5 bouwvakkers die vorige week vrijdag omkwamen bij de instorting van een schoolgebouw in Antwerpen. Ook in Hasselt deden bouwvakkers mee. 

In Hasselt legden ook de bouwvakkers van bouwbedrijf Houben het werk vanmiddag even neer. Ze zijn momenteel aan het werk, ook aan een schoolgebouw, aan de Maastrichtersteenweg in Hasselt. Het nieuws over het ongeval heeft hen vorige week erg aangegrepen. 

"Voor mij was het een moment om nog eens goed te beseffen dat zo'n ongeval snel kan gebeuren, bij jezelf maar ook bij collega's", zegt kraanmachinist Pelka Aloize. "We moeten daar lessen uit trekken en ieder moment van de dag voorzichtig zijn, voor onszelf en voor elkaar want zo'n ongeval is altijd een drama voor de mensen die erbij betrokken zijn, voor hun familie, hun vrienden en collega's."

Meest gelezen