© Jokko

Couleur Café organiseert nieuw festival Gate in de weekends van het afgelaste Tomorrowland

De organisatoren van Couleur Café kondigen een nieuwe festival aan: Gate. Dat zal plaatsvinden het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Couleur Café zelf gaat dit jaar niet door, wegens de strenge coronamaatregelen. Tegen het einde van de zomer zullen die echter versoepeld zijn. Opvallend: het nieuwe festival vindt plaats in de weekends dat normaal gezien Tomorrowland gepland stond. Dat festival werd twee dagen geleden definitief geannuleerd.

Gate zal plaatsvinden in Studio CityGate op een industriële site in Anderlecht. Er zullen rap-, reggae-, dub-, soul-, jazz- en funkconcerten zijn en dj-sets van binnen- en buitenlandse artiesten. Ook op het terrein zal er vanalles te beleven zijn met fanfares, eetstandjes, cocktailbars en kunst- en dansprojecten. De line-up wordt bekendgemaakt op 2 juli. 

De organisatie zegt dat het festival voor een beperkt publiek toegankelijk zal zijn, maar dat die wel zullen kunnen feesten alsof het 2019 was. Met andere woorden, zonder mondmaskers en zonder afstand houden.

Het eerste deel van het festival vindt plaats van donderdag 26 tot zondag 29 augustus. Het tweede deel loopt van 2 tot 5 september. Op zondag is de site gratis te bezoeken, maar zijn er geen optredens. 

Tomorrowland, het dancefestival in de Schorre in Boom, ging normaal gezien ook plaatsvinden in die weekends, maar dat festival kreeg geen vergunning. Daarom heeft het twee dagen geleden de stekker uit de organisatie getrokken.

Vanaf 30 juli mogen buiten evenementen plaatsvinden tot 5.000 personen en binnen tot 3.000 personen. Vanaf 13 augustus zijn buiten ook massa-evenementen toegelaten tot 75.000 personen. Bezoekers moeten dan wel een bewijs voorleggen van vaccinatie of een recente negatieve PCR-test. 

Meest gelezen