School organiseert sponsorloop om CO₂-meters te kunnen kopen

Basisschool 't Minnepoortje in Assent, een deelgemeente van Bekkevoort, houdt vandaag een sponsorloop. Met de opbrengst zullen CO₂-meters en andere schooluitrusting aangekocht worden. "Wij krijgen jaarlijks wel middelen, maar die zijn beperkt."

Vandaag trekken de leerlingen, leerkrachten en de directeur van Basisschool 't Minnepoortje in Assent, Bekkevoort, hun sportschoenen aan. De school organiseert een sponsorloop om geld in te zamelen. "Dat geld zal gebruikt worden om CO₂-meters aan te kopen voor elke klas van basisschool 't Minnepoortje", vertelt directeur Tom Vanderbiesen aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Wij krijgen jaarlijks wel middelen, maar die zijn beperkt. Willen we iets extra, dan moeten we zelf zoeken naar extra inkomsten."

Na schooltijd een marathon lopen

"Door corona hebben we vorig jaar minder geld kunnen inzamelen, dus  moesten we soms creatief zijn. Nu wilden we iets leuk doen voor de kinderen, iets dat buiten kon gebeuren en zo zijn we bij de sponsorloop uitgekomen", legt directeur Vanderbiesen uit.

Zelf zal de directeur de meeste kilometers lopen. "Ik had de belofte gedaan dat ik per gesponsord bedrag van 500 euro 10 kilometer zou lopen, in de veronderstelling dat ik niet zoveel zou moeten lopen. Maar dat is toch anders uitgedraaid. Er bleven maar kilometers bijkomen. In totaal moet ik nu al 40 kilometer lopen, maar een belofte moet je nakomen. Dus gisteren na schooltijd om 16u heb ik nog een marathon gelopen. En ook vandaag loop ik nog mee. Gelukkig loop ik bijna dagelijks, maar natuurlijk niet dagelijks 40 kilometer", lacht Vanderbiesen.

Tijdens de marathon van de directeur is er nog geld bij gekomen. "We zitten nu intussen aan een bedrag van 2.700 euro. Daarmee kunnen we voor elke klas een CO₂-meter kopen en ander broodnodig schoolmaterieel."

Meest gelezen