Toch geen reuzenschermen in Brussels Gewest tijdens 1/8 finale Rode Duivels

De achtste finale tussen de Rode Duivels en Portugal zondag zal nergens in het Brussels Gewest op groot scherm te bekijken zijn. Dat zegt Vincent De Wolf, voorzitter van de Brusselse Conferentie van Burgemeesters in Brussel. De burgemeesters besloten dit op vraag van de politiezones, die al hun handen vol hebben met de Europese Top.

De Conferentie had eerder beslist dat tot 30 juni reuzenschermen in de publieke ruimte niet mogelijk zijn. Toch had burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node woensdag aangekondigd dat zijn gemeente een scherm zou plaatsen. Volgens hem zou dat passen in de versoepelingen van het Overlegcomité vanaf 27 juni. Donderdag kwam hij terug op deze beslissing omdat het praktisch niet te realiseren was.

Voetbalstadions

Volgens Vincent De Wolf blijft het verbod van kracht op vraag van de politiezones. Die zagen na het extra werk voor de Europese Top het niet zitten om ook verzamelingen voetbalfans in goede banen te leiden. 

De Wolf sluit niet uit dat de reuzenschermen toch kunnen verschijnen indien de Rode Duivels nog verdergaan in het EK. Mochten de Duivels het zo ver schoppen als de finale, kunnen open ruimtes zoals voetbalstadions en zelfs de Heizel een oplossing bieden.

Meest gelezen