Vaccinatiecentrum Hasselt verstuurt laatste 7.000 uitnodigingen: "Volgende week krijgen 16- en 17-jarigen een oproep"

In Hasselt worden de laatste 7.000 uitnodigingen voor een coronavaccin verstuurd. Volgende week zouden alle 16- en 17-jarigen hun uitnodiging dus moeten krijgen. Risicopatiënten tussen 16 en 18 jaar zijn in Hasselt al uitgenodigd voor een prikje.

In de grote vaccinatiecentra vlot de campagne razendsnel. Hasselt moet nog 7.000 uitnodigingen uitsturen en dan hebben alle 16-plussers hun oproep gekregen. "Begin volgende week mogen 16- en 17-jarige jongeren een bericht verwachten. De risicopatiënten tussen 16 en 18 jaar zijn al uitgenodigd", zegt centrummanager Robbie Scaut. "Na deze 7.000 uitnodigingen beginnen we al aan de groep 12 tot 15-jarige jongeren."

In het vaccinatiecentrum in de Limburghal in Genk zitten ze momenteel aan het geboortejaar 1999. "Het gaat hier wel goed vooruit", klinkt het. "Maar op dagen dat er met Johnson & Johnson geprikt wordt, werken we natuurlijk alleen met de QVAX-lijst en wordt er dus niemand uitgenodigd." De 16- tot 18-jarige risicopatiënten hebben hun uitnodiging ook in Genk al gehad.

Meest gelezen