Vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen roept jongeren op: "Registreer je dit weekend op QVax en krijg woensdag je prik"

Het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen roept alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich dit weekend in te schrijven op QVax voor een eerste prik. Wie dat doet, krijgt maandag al een uitnodiging en kan woensdag gevaccineerd worden. "We willen vermijden dat jongeren op vakantie vertrekken en dat een prik er niet meer van komt", zegt schepen van Gezondheidszorg Els Van Doesburg (N-VA). 

Jongeren die nog geen uitnodiging hebben gekregen om zich te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Spoor Oost in Antwerpen kunnen zich dit weekend zelf inschrijven voor een prik. Het centrum kan de jongeren woensdag al vaccineren. 

"Na maanden wachten is het nu verdiend aan onze jongeren. Het is fijn is dat zij op deze manier hun zomervakantie kunnen beginnen. En zeker met de verschillende varianten is het belangrijk dat iedereen z'n prik komt halen."

Na maanden wachten is het nu verdiend aan onze jongeren. Het is fijn dat ze zo hun zomervakantie kunnen beginnen

Schepen Els Van Doesburg (N-VA)

Mochten er uitzonderlijk veel jongeren op de oproep reageren, kan het centrum ook na woensdag nog blijven vaccineren. "We hebben nog nooit zoveel vaccins gehad als vandaag, dus daar maak ik me geen zorgen over", aldus Van Doesburg. 

Het centrum voorziet ook randanimatie zoals DJ-sets. "We gaan ervoor zorgen dat het een leuk uitstapje wordt voor de jongeren", klinkt het.

Meest gelezen