Vrachtwagen met hooi vat vuur op E40 in Ternat, tot 's avonds laat file  tot op de Brusselse Ring

Op de E40, ter hoogte van Ternat richting Gent, heeft vanmiddag rond 15.30 uur een vrachtwagen met balen hooi vuur gevat. De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Eerst werden 2 rijstroken richting Gent afgesloten, maar rond 16.20 uur gingen alle 3 de rijstroken een tijd dicht.  In de vooravond is de linkerrijstrook weer vrijgemaakt, maar tot vanavond laat liepen de wachttijden in de file erg hoog op omdat er nog altijd twee rijstroken versperd bleven. Iets voor 22 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven. 

De hevige vuurzee is zo goed als geblust, liet het Vlaams verkeerscentrum vanavond weten, maar er was nog steeds veel rookontwikkeling. De brandweer bluste nog na.  

Waardoor de vrachtwagen in brand is gevlogen, is nog niet duidelijk. Er is niemand gewond geraakt en de vrachtwagenchauffeur heeft zijn brandende vrachtwagen zelf op de pechstrook kunnen zetten.  Er waren ook geen andere voertuigen bij het incident betrokken.

Wachttijd tot 3 uur vanaf Zaventem

De snelweg was een tijd volledig afgesloten richting Gent, maar iets voor 17 uur ging de linkerrijstrook opnieuw open.

De verkeershinder bleef tot vanavond laat erg groot: de brandweer moest al het hooi opentrekken om degelijk te kunnen nablussen. De file op de E40 reikte tot op de Brusselse Buitenring. Op de Buitenring waren dan ook nog eens twee ongevallen gebeurd, wat tot extra verkeersellende leidde. Pas vanavond rond 22 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven. 

Bekijk hieronder de beelden vanuit de file.

Meest gelezen