Copyright 2021. The Associated Press. All rights reserved.

Drama met luchtballon eist vijf levens in de VS

In Albuquerque, in de Amerikaanse staat New Mexico, zijn vijf mensen om het leven gekomen in een ongeval met een heteluchtballon. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

"Helaas zijn vier personen ter plaatse overleden aan hun verwondingen door de crash van de heteluchtballon zelf", aldus een woordvoerder van de politie. Een andere passagier werd in kritieke toestand naar een lokaal ziekenhuis overgebracht, maar is daar later overleden aan zijn verwondingen.”

Het ongeval veroorzaakte ook elektriciteitsstoringen in het gebied. De ballon was immers in contact gekomen met een elektriciteitslijn. Zowat 13.000 mensen zaten zonder elektriciteit. Intussen is dat weer hersteld.

Wat het ongeval veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. De politie van Albuquerque is een onderzoek gestart. 

Meest gelezen