Mogelijk asbestverontreiniging na brand in Turnhout

Zaterdagochtend heeft het gebrand in enkele garageboxen in Turnhout. Mogelijk is er asbest vrijgekomen. Aan omwonenden wordt gevraagd om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.

Kort na 6 uur is er brand ontstaan in enkele garageboxen aan de Zandstraat in het centrum van Turnhout. Eén garagebox brandde uit. Een paar andere garageboxen liepen lichte schade op.

Op het dak van de garageboxen liggen oude asbesthoudende golfplaten. Mogelijk is er een asbestverontreiniging in de buurt. De politie vraagt aan omwonenden om ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In de garageboxen lagen allerhande spullen. Er stonden geen voertuigen binnenin.

Er zullen nu zo snel mogelijk maatregelen getroffen worden om een nog verdere verspreiding van asbestdeeltjes te vermijden, zegt de politie.  De brandweer zal daarvoor een zeil leggen over de uitgebrande garage en door brand aangetaste dakbedekking.  

Aan omwonenden wordt intussen gevraagd om ramen en deuren nog even gesloten te houden en groenten uit moestuintjes goed te spoelen of te wassen voor consumptie.  Het stadsbestuur zal de komende dagen met de buurtbewoners verder communiceren over de afhandeling van dit incident en eventuele maatregelen die nog moeten getroffen worden.

Meest gelezen