120 sympathisanten bij herdenkingsmoment Jürgen Conings ondanks verbod burgemeester: "Alles sereen verlopen"

Aan de parking van het Sparrendal bij het Dilserbos in Lanklaar is er ondanks het verbod een herdenkingsmoment gehouden voor de overleden militair Jürgen Conings. “De aanwezigen mogen niet tot aan de boom wandelen waar de militair vorige week dood werd aangetroffen. Maar de lokale politie gedoogt de bijeenkomst”, aldus korpschef Ronin Cox van politie Maasland. 

Zo'n 120 personen verzamelden zondagmiddag aan de parking van het Sparrendal bij het Dilserbos in Lanklaar, ondanks het feit dat burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD) dat eerder deze week verbood. “Als we deze bijeenkomst aan een strenge analyse onderwerpen kunnen we stellen dat de coronamaatregelen niet goed werden nageleefd, maar dat de herdenking wel sereen is verlopen”, vervolgt de korpschef. “De kleine parking was al snel volzet met een vijftigtal voertuigen en andere personen moesten onder ons toezicht langs de Boslaan parkeren. Er is ook een bus met deelnemers vanuit West-Vlaanderen afgezakt naar het Dilserbos.”

(Lees verder onder de foto)

Van de kust naar Limburg

Tijdens het ingetogen moment werden verschillende speeches gegeven door sympathisanten en een oud-collega van Conings. Enkele deelnemers legden bloemenkransen neer bij een fotokader met daarop een afbeelding van Conings als militair. “Wij komen helemaal van de kust naar Limburg om onze steun aan Jürgen zijn familie te betuigen”, getuigt een deelneemster. “We zijn boos op het politieke systeem en willen gerechtigheid.” 

Meest gelezen