Het jongste en oudste team

Expeditie Natuurpunt zamelt 32.000 euro in voor 20 Limburgse natuurgebieden: Jongste team uit Diepenbeek

148 teams trokken dit weekend de Limburgse natuur in om geld in te zamelen voor hun favoriet natuurgebied. Expeditie Natuurpunt bracht het recordbedrag op van 410.756 euro. Specifiek voor Limburg gaat het om 32.039 euro voor 20 verschillende natuurgebieden.

Natuurpunt organiseert elk jaar Expeditie Natuurpunt, maar het was de allereerste keer dat het in Limburg plaats vond. Nog nooit hadden we zoveel deelnemers en nog nooit werd er zoveel geld opgehaald voor de natuur”, vertelt coördinator Katrien Degreef. “Andere jaren houden we bij de aankomst een groot slotfeest. Dat kon dit jaar helaas niet omwille van de geldende coronamaatregelen. Daarom kozen we ervoor om op drie verschillende locaties aan te komen in Diepenbeek. Dat grote feest sparen we op voor volgend jaar”, vertelt Katrien. 

Nu doen onze voeten wel heel pijn, en gaan we uitrusten

Het jongste team kwam uit Diepenbeek, zij wandelden 70 kilometer en zamelden geld in voor de Dorpsbemden en het speelbos in Diepenbeek: "Er is nood aan hulp in de natuurgebieden", zegt Warre Knevels, één van de jongeren. "In Diepenbeek hebben we het speelbos en we vinden dat heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Wij hebben bomen geplant om geld in te zamelen en dat ging eigenlijk heel vlot. Nu doen onze voeten wel heel pijn, en gaan we uitrusten." 

Meest gelezen