In Voeren is 75 procent van de inwoners gevaccineerd: Jongeren wel kritischer om zich te laten prikken

Gisteren kreeg Voeren 720 vaccins (Pfizer) via de eerstelijnszone van Zuid-Oost Limburg (Tongeren) voor een nieuw vaccinatiemoment. "Opzet was om nu 87 procent van de Voerenaars ingeënt te hebben", zegt burgemeester Joris Gaens (Voerbelangen). "Maar jammer genoeg zit dit even tegen." Op dit moment ligt de vaccinatiegraad in Voeren rond 75 procent.

“Gisteren waren er veel afmeldingen. Een aantal opgeroepen mensen hebben zelfs niets laten weten en dat is bijzonder jammer", zegt  burgemeester Gaens.  "De jongere leeftijdsgroep is minder geneigd om zich te laten vaccineren. Wij hebben nog een oproep gelanceerd via Facebook en andere sociale media zodat zeker een aantal vaccins niet verloren gaan."

Mensen tussen 18 en 50 jaar zijn wellicht niet overtuigd van de vaccinatie en mogelijk veel kritischer

Naar het waarom van een weigering is het momenteel gissen. "Mensen tussen 18 en 50 jaar zijn wellicht niet overtuigd van de vaccinatie en mogelijk veel kritischer. Hoewel we dan ook weer jongere mensen wel hebben kunnen overtuigen", zegt de burgemeester.

Op 10, 17 en 31 juli zijn in Voeren de volgende vaccinatiemomenten gepland.  Ook in augustus is er nog een prikdag. Hopelijk gaan dan jongere Voerenaars in op de oproep om te zorgen voor een ruimere groepsimmuniteit en meer veiligheid en weerstand tegen het coronavirus. 

Meest gelezen