PHOTOGRAPHY

Trouwen op de Abdijtoren en in zwevend kerkje in Sint-Truiden: "Idyllische plaatsen om je ja-woord te geven"

Vanaf nu kan je ook trouwen op de Abdijtoren in het centrum van Sint-Truiden en in het zwevend kerkje in Helshoven. "Omwille van corona, waren we op zoek naar extra ruimte buiten", zegt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA).

De trouwzaal in het oud stadhuis en de kiosk in het stadspark behoorden al tot de mogelijkheden om te trouwen, maar daar komen nu ook het zwevend kerkje in Helshoven en de Abdijtoren bij. "De oppervlakte in de trouwzaal was door corona beperkt en dus gingen we op zoek naar andere locaties", zegt waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch. "Mensen voelen zich ook nog steeds veiliger in groep als activiteiten buiten kunnen plaatsvinden."

Het zijn 196 treden, maar het huwelijk vergt voor sommigen misschien ook een inspanning dus dat is al een goede oefening

Het zijn twee unieke locaties: "Je hebt prachtige uitzichten en we kunnen hiermee ons erfgoed ook in de kijker zetten", gaat Engelbosch verder. Maar je moet er wel iets voor over hebben om te trouwen op de Abdijtoren: "Het zijn 196 treden naar boven dus dat vergt al een inspanning, maar het huwelijk vergt voor sommigen misschien ook een inspanning dus dat is al een goede oefening."

PHOTOGRAPHY

Meest gelezen