230 tractoren en auto's herdenken overleden landbouwerszoon uit Reninge

In Reninge hebben meer dan 230 tractoren en auto's gisteren een tocht gemaakt als eerbetoon aan Bert Doom. De twintiger, die een grote passie had voor tractoren, overleed eind april onverwacht na een auto-ongeval.

Zo'n 2 maanden geleden overleed landbouwerszoon Bert Doom uit Reninge. Hij botste in Hoogstade tegen een paal nadat hij in zijn auto een epilepsieaanval gekregen had. Zijn overlijden kwam als een mokerslag voor zijn vrienden, familie en zijn vriendin. Om Bert te herdenken en samen het verdriet te verwerken, organiseerden ze gisteren een grote optocht  waar meer dan 230 tractoren en auto's aan deelnamen. 

Machtig chic

De tractoren verzamelden eerst aan een landbouwbedrijf in Vleteren. Een deel ervan vormde een ster. Daarna reden ze onder meer langs het huis van Bert en langs de plek waar hij is omgekomen. Berts vriendin reed mee in zijn favoriete tractor: "Bert was zot van zijn oude Fendt, die zo klassiek mogelijk moest blijven. Ik denk dat hij deze optocht machtig chic zou gevonden hebben en er graag zou bijgeweest zijn. Ik probeer er niet te veel aan te denken dat hij er niet meer is, anders zou ik het heel moeilijk hebben. Gelukkig kunnen we terugvallen op deze hechte vriendenkring om verder te gaan met ons leven.”

Bert was een stoere spierbundel, maar tegelijk een attente crème van een gast
Wannes Devreese, vriend van Bert

“Bert was door iedereen graag gezien”, vertelt ook Wannes Devreese, een vriend uit de KLJ. “Hij was een stoere spierbundel, maar tegelijk een attente crème van een gast. Zijn overlijden kwam heel onverwacht, maar hij zal altijd de beir van de KLJ blijven. We zijn tevreden met de opkomst, maar zijn van plan om later nog een herdenking te organiseren in intieme kring." 

Meest gelezen