Radio 2

Tweede editie van Night of the Proms: Summer Edition in Koksijde met de Gibson Brothers

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli zal in Koksijde voor de 2de keer de Night of the Proms Summer Edition plaatsvinden met onder andere de Gibson Brothers, Bart Peeters, Stan Van Samang, The Starlings, Ozark Henry en nog veel meer. Het wordt voor de Gibson Brothers hun eerste optreden na corona.   

Vandaag werd in Koksijde de tweede editie van Night of the Proms 'Summer Edition' voorgesteld en werd ook de laatste internationale naam, de Gibson Brothers bekend gemaakt. De Night of the Proms 'Summer Edition' zal net als in Antwerpen een mix zijn van rock, pop en klassieke muziek. Het optreden zal plaatsvinden in openlucht op Het Kerkplein in Koksijde. De andere artiesten, die van de partij zullen zijn, zijn John Miles, Ozark Henry, Stan Van Samang, The Starlings, Bart Peeters enzovoort. 

Eerste optreden na corona

Night of the Proms 'Summer Edition' wordt het eerste optreden van de Gibson Brothers na corona. Ze hebben geen moment getwijfeld om terug in België op te treden. Dat vertelt Chris Gibson: "Over zo'n fantastische kans moesten we niet lang nadenken. België is voor ons heel belangrijk, want 40 jaar geleden is onze carrière hier begonnen. Na alles wat er gebeurd is in het afgelopen jaar is het voor ons een gigantische eer om terug te beginnen in België, waar we zo'n trouw publiek hebben". 

Ook op de 'Summer Edition' zullen de artiesten begeleid worden door een groot orkest. "Met zo'n fantastisch orkest zal ons optreden van een hoger niveau zijn en een heel andere dimensie krijgen dan het publiek normaal van ons gewoon is. Omdat we het podium delen met meerdere artiesten, zullen we geen normale show spelen. Maar we zullen toch enkele van onze meest bekende liedjes spelen, want salsa en disco blijven belangrijk. De show wordt een echt spektakel, dus het publiek zal zeker tevreden zijn", vertelt Chris Gibson. 

Nieuw album

De Gibson Brothers komen na 16 jaar terug met een nieuw album. "In de afgelopen periode hebben we veel kunnen nadenken, veel tijd gehad om te schrijven en dingen te creëren. Op het einde van het jaar of begin 2022 komt er een nieuw album met allemaal nieuwe liedjes van ons. Over de naam van het album moeten we nog beslissen, maar dat zal afhangen van wat er de volgende maanden allemaal zal gebeuren."

Op 4 april 2020 overleed Patrick Gibson, één van de Gibson Brothers aan corona. "Het was voor ons een verschrikkelijk zwaar jaar. We hebben met Patrick niet alleen een bandlid verloren, maar ook onze broer, waarmee we een passie deelden. Mijn wereld is even ingestort, maar we hebben steun gevonden bij elkaar. Ik denk dat mijn broer gelukkig zou zijn om te weten dat we verder gaan met onze passie. Dus we doen het ook voor hem", zegt Chris Gibson emotioneel. 

Je kan ze op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli aan het werk zien in Koksijde. 

Meest gelezen