Beeld archief

Aalst reageert op vraag van bezorgde ouders en gaat boetes verhogen voor zware vrachtwagens in centrum 

De stad Aalst gaat in de toekomst boetes van 174 euro opleggen aan zwaar vrachtvervoer dat tijdens de spitsuren het centrum binnenrijdt. Daarmee reageert de stad op een vraag van bezorgde ouders die ondanks het geldende verbod nog steeds veel grote vrachtwagens zien, vlakbij de school van hun kinderen. "Het zal ook mogelijk zijn om het rijbewijs in te trekken van chauffeurs die het verbod meermaals aan hun laars lappen", zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

Aalst gaat het zwaar vrachtvervoer dat tijdens de spitsuren de stad binnenrijdt zwaarder beboeten. Vanaf 1 juli zal de stad boetes opleggen tot 174 euro aan vrachtwagens van 7,5 ton die de stad binnenrijden op momenten dat de scholen beginnen en eindigen. "Die beperking wordt te weinig nageleefd", vertelde Dieter Janssens van de actiegroep ‘Samen voor een verkeersveilig Aalst’ daar vorige week nog over.

Strenger beboeten

Er bestond al een tonnageverbod voor zwaar vrachtvervoer na een dodelijk ongeval met een schooljongen van 2 jaar geleden. Door hogere boetes in te voeren, hoopt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) dat vrachtwagenchauffeurs het verbod nu minder gaan negeren. "We trekken de boetes op van 59 euro naar 174 euro. De bedoeling is om te straffen waar nodig."

Midden augustus start ook het Aalsterse circulatieplan, wat deel uitmaakt van het verkeersveiligheidsplan. "We weten dat dit een gevoelig punt is. Daarom wilden we het zeker verwerken in dat plan. Voor mensen die meermaals in de fout gaan, zal het trouwens ook mogelijk zijn dat het rijbewijs wordt ingetrokken."

kasto80

Meest gelezen