Aan de grens in Putte-Kapellen maakt ludiek bord duidelijk dat EK over is voor de Nederlanders: "Hier stopt het EK"

Grappenmakers hebben in Putte-Kapellen, aan de grens met Nederland, een bord gehangen met het opschrift "Hier stopt het EK". Nederland verloor gisteren op het Europees Voetbalkampioenschap tegen Tsjechië in de achtste finales. Dergelijke borden duiken vandaag wel meer op aan grensovergangen met onze noorderburen.
 

Heel wat inwoners van de grensgemeente kunnen er smakelijk om lachen, zowel Belgen als Nederlanders. "Als Belg vind ik het wel grappig om te kunnen lachen met de ellende van de Nederlanders", zegt een voorbijganger. "Een grapje moet kunnen, al had ik ze natuurlijk liever in de finale gezien", vult een Nederlandse aan. "Het is niet anders, een terechte opmerking dus", vindt een andere noorderbuur. "Ik denk dat veel Nederlanders nu wel gaan supporteren voor de Belgen, dat zou andersom ook zo geweest zijn", besluit een Belgische inwoner van de grensgemeente.
 

Meest gelezen