Pixabay

Bekend Diepenbeeks juwelier moet 1,3 miljoen euro betalen na gesjoemel met faillissement

Een bekende juwelier uit Diepenbeek is zwaar veroordeeld vanwege failissementsmisdrijven. Hij moet in totaal meer dan 1,3 miljoen euro ophoesten en krijgt 20 maanden celstraf met uitstel. 

De man was begonnen als een kleine ondernemer, maar hij bouwde later zijn zaak uit tot 6 juwelenwinkels. Hij bood exclusieve stukken aan en mikte op welgestelde klanten. Maar na bijna 30 jaar liep het fout. Volgens de rechtbank heeft hij meer dan 700.000 euro uit zijn zaak voor andere doeleinden gebruikt. Daarnaast heeft hij zijn faillissement niet aangegeven. Bovendien betaalde hij zijn schuldeisers, de belastingen, de BTW en de RSZ niet. 

De rechter heeft hem nu veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf met uitstel en 1.200 euro boete. Hij moet de  curator 745.000 euro betalen, en ook meer dan 560.000 euro is verbeurd verklaard. De man was ondertussen met 2 nieuwe zaken gestart, maar hij mag 7 jaar geen handel meer drijven, zodat hij ook daarmee moet stoppen.

 

Meest gelezen