NVE

België-Portugal op één na best bekeken wedstrijd

De wedstrijd België-Portugal op het Europees Kampioenschap voetbal trok zondag bijna een recordaantal kijkers. Het was de op één na meest bekeken wedstrijd van de laatste jaren. Gemiddeld keken er 2.449.939 Vlamingen naar de overwinning. De Rode Duivels versloegen gisteren Portugal met 1-0.

De Belgen scoren goed op het Europees Kampioenschap voetbal en niet alleen op het veld. Zondag keken heel wat Vlamingen naar de wedstrijd België-Portugal, dat blijkt uit de kijkcijfers. Gemiddeld keken er iets meer dan 2,4 miljoen supporters naar de match. Met dat kijkersaantal is de wedstrijd België-Portugal de op één na meest bekeken wedstrijd. De halve finale op het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 tegen Frankrijk deed het iets beter met 2,5 miljoen kijkers. 

Op het piekmoment keken er zelfs 2.584.361 Vlamingen. Dat is bijna de helft van de Vlaamse bevolking van vier jaar en ouder. Om het even in perspectief te zetten: er keken gisteren meer Vlamingen naar de Rode Duivels dan naar de "FC De Kampioenen kerstspecial", het best bekeken programma van 2020.

Best bekeken programma's: 
 
  1. Frankrijk-België op WK 2018 - 2.502.400 kijkers
  2. België-Portugal op EK 2021 - 2.449.939 kijkers
  3. Hongarije-België op EK 2016 - 2.420.200 kijkers
  4. Zweden-België op EK 2016 - 2.409.100 kijkers
  5. "FC De Kampioenen kerstspecial" - 2.382.900 kijker

De Rode Duivels scoren ook online

Ook de website van Sporza deed het goed. De app en de site hadden gisteren samen 1.159.610 unieke bezoekers en dat is het tweede beste cijfer ooit. Bij de eerste match van de Rode Duivels op 12 juni surften iets meer dan 1,2 miljoen mensen naar de website. 

Nog een leuk weetje: volgens de cijfers van Telenet en Base piekt het dataverkeer als de Belgen scoren. Een analyse van de voorbije matchen zou aantonen dat tijdens de 90 speelminuten het gemiddelde mobiele dataverkeer 15% lager ligt dan anders, maar dat tijdens een save of een doelpunt de operatoren tot 40% meer verkeer opmerken.

Meest gelezen