Bloed op trui en mes van verdachte blijkt van moeder te zijn die in Evere werd doodgestoken

Het lijkt erop dat de tweede verdachte in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Evere de dader is van de feiten. Het bloed dat werd gevonden op zijn kledij en mes komt overeen met dat van de 36-jarige moeder die met haar baby aan het wandelen was toen ze werd doodgestoken. Vrijdag nog werd de aanhouding van de verdachte verlengd. Volgens verschillende bronnen dicht bij het onderzoek weigert de man elke medewerking.

Eind mei werd de 36-jarige Mounia Ouyahia op straat neergestoken toen ze met haar baby van amper twee maanden oud aan het wandelen was in Evere. De vrouw was op weg naar huis, na een bezoek aan haar broer. 

Ze werd verschillende keren gestoken met een mes en overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Kort nadien kon de politie een verdachte oppakken. Het ging om een 21-jarige man met mentale problemen, die op straat rondliep met een bebloede schaar. De man gaf een verwarde indruk, maar volgens zijn advocaat had hij niets met de zaak te maken. 

Het gerecht liet onder andere het bloed op de schaar onderzoeken, dat niet van het slachtoffer bleek te zijn. “Hij had zichzelf verwond, het ging om zijn eigen bloed”, verklaarde zijn advocaat Eddy Kiaku. De man werd enkele dagen later vrijgelaten, nadat er een nieuwe verdachte was opgepakt en door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel was geplaatst.

Tweede verdachte

De tweede verdachte is een 26-jarige man uit Evere. Hij werd opgepakt nadat hij herkend werd als mogelijke verdachte. Bij een huiszoeking troffen speurders een trui met bloedsporen en een mes aan. 

De bloedsporen werden vorige week onderzocht en uit de analyses blijkt dat het bloed op het mes en op het kledingstuk dat van het 36-jarige slachtoffer is. De verdachte verscheen vrijdag nog voor de kamer van inbeschuldigingstelling nadat hij beroep had aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer om zijn aanhouding te bevestigen. Gezien de bewijselementen had de KI geen andere keuze dan de man in de cel te houden.

Volgens verschillende bronnen dicht bij het onderzoek weigert de verdachte elke medewerking. De man heeft een psychose en werd opgesloten in de psychiatrische afdeling van de gevangenis.

Meest gelezen