foto: Radio 2

Deel van voormalige Fordterreinen wordt site voor logistieke bedrijven

De Vlaamse Waterweg is een laatste deel van de voormalige Fordsite in Genk aan het inrichten: het wordt een site voor de logistieke sector. Het krijgt de naam Logistic Valley Flanders. Er zullen 2.500 nieuwe jobs gecreëerd worden. 

Het terrein Logistic Valley Flanders is in 3 grote delen opgedeeld, voor de logistieke bedrijven H.Essers, Genk Green Logistics en Port of Limburg. "De ligging aan het Albertkanaal maakt het mogelijk om duurzamer te werk te gaan", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). "Want we willen meer vrachtwagens van de weg. Het Albertkanaal is momenteel al de drukste waterweg maar er is nog ruimte voor meer schepen. 13 procent van alle goederen in Vlaanderen wordt momenteel vervoerd via het water, maar we willen dat optrekken naar 20 procent. "

Logistic Valley Flanders zou zo'n 2.500 nieuwe jobs opleveren. "Met de ondernemingen die zich hier nu al gevestigd hebben, zijn er al enkele honderden jobs bijgekomen", vertelt burgemeester Wim Dries (CD&V). "Als de partners Genk Green Logistics, H.Essers en Port of Limburg daar nu nog bijkomen en zich hier de komende jaren ontwikkelen, komen er extra jobs bij. Dus het gaat hier echt wel vooruit." 

Meest gelezen