Blikseminslag en bakken regen op EK-dorp Tervuren

In Tervuren hebben de supporters gisterenavond niet lang kunnen genieten van de achtste finale van de Rode Duivels op het EK voetbal. Na 25 minuten viel het grote scherm in het EK-dorp uit, wellicht door een blikseminslag. Nadien viel de regen ook nog met bakken uit de hemel. 

Het EK-dorp in Tervuren keek met spanning uit naar de achtste finale van de Rode Duivels op het EK voetbal. Maar lang heeft dat helaas niet geduurd. Halfweg de eerste helft viel het grote scherm uit, wellicht te wijten aan een blikseminslag.  Nadien kregen de supporters ook nog een zware regenbui te verwerken.  "Eerst zag het er nochtans naar uit dat Tervuren aan het onweer zou ontsnappen", zegt Kilian Heirland van de dienst vrije tijd van de gemeente, "maar na 25 minuten in de eerste helft viel het scherm uit en we kregen het niet meer aan de praat.  Even verderop was er een blijkseminslag en wellicht moeten we daar de oorzaak zoeken. Nadien viel de regen ook nog met bakken uit de lucht."

Meer supporters toegelaten

"Vanaf zondag waren ook meer supporters toegelaten en dan was het uitvallen van het scherm natuurlijk dubbel zuur", zegt Kilian Heirland nog. "We zijn daarin altijd heel voorzichtig geweest. We hebben rustig opgebouwd, eerst 200 à 240 mensen en dan kwam de beslissing dat er  acht mensen rond een tafel toegelaten werden. We hebben onze leverancier van meubilair gebeld om nog wat extra tafels te leveren zodat we konden uitbreiden naar 400 mensen. Dus is het heel zuur dat alles in het water is gevallen. We kijken nu natuurlijk uit naar de kwartfinale vrijdag tegen Italië", besluit Kilian Heirland.

Meest gelezen