Videospeler inladen...

Grote brand nabij Londens metrostation Elephant and Castle, treinverkeer is er onderbroken

In het zuiden van Londen is een brand uitgebroken vlakbij het metrostation Elephant and Castle. Het metroverkeer is er onderbroken en het station en de omliggende straten zijn geëvacueerd. Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de  brand en evenmin over eventuele slachtoffers. 

Op sociale media zijn beelden te zien van een grote rookkolom en vlammen in de buurt van het metrostation Elephant and Castle in het zuiden van Londen. Op een van die beelden is een explosie te zien. Een aantal winkels in het station zouden uitgebrand zijn en volgens de brandweer zijn er ook zes auto's in de omgeving door vlammen verwoest. 

De brandweer is massaal ter plaatse en het station en de omgeving zijn ontruimd. Het metroverkeer op de lijn is ook onderbroken. Volgens de laatste mededeling van de Londense brandweer zou het vuur onder controle zijn. De omwonenden moeten nog wel ramen en deuren gesloten houden voor mogelijk giftige rook. Er wordt niet meteen gedacht aan een terreurdaad. Mogelijk zou het vuur ontstaan zijn in enkele garages vlakbij. 

Of er slachtoffers of gewonden zijn gevallen, is nog niet duidelijk. Elephant and Castle is een belangrijk knooppunt van de metrolijnen Northern en Bakerloo en van spoorwegverbindingen naar het zuidoosten van Engeland. De vertragingen op het spoor en de metrolijnen zouden nog zeker tot vanavond laat duren. 

Bekijk hier enkele beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen