Jean-Marie Pfaff: "Thibaut Courtois is de beste keeper van de wereld"

Jean-Marie Pfaff heeft samen met zijn kleinkinderen genoten van de overwinning van de Rode Duivels tegen Portugal. "We hebben tot drie uur 's nachts plezier gemaakt in de tuin." El Sympatico kijkt uit naar de kwartfinale van de Belgen in het stadion in "zijn" München. "Als ze me uitnodigen, ga ik kijken", zegt Pfaff op Radio 2 Antwerpen.

"Een dikke proficiat aan onze Duivels. Het is fantastisch dat ze Portugal geklopt hebben", zegt Jean-Marie Pfaff op Radio 2 Antwerpen. In zijn villa in Brasschaat heeft de voormalige doelman een klein EK-dorp gebouwd. "In mijn tuin staan twee grote tenten aan het zwembad. Ik heb mijn kleinkinderen uitgenodigd voor de match tegen Portugal en ze mochten iemand meebrengen. We hebben er tot vannacht in de vroege uurtjes gezeten."

Of ik in München ga kijken tegen Italië? Als ze me uitnodigen

Jean-Marie Pfaff

Lof voor Courtois

El Sympatico steekt zijn bewondering voor de nationale doelman en uitblinker Thibaut Courtois niet onder stoelen of banken. "De Portugezen moesten eerst door onze muur geraken en dan stond Thibault er. Hij heeft gedaan wat hij moest doen. Samen met Neuer is hij voor mij nu de beste doelman ter wereld."

Rode Duivels in München

Jean-Marie Pfaff is optimistisch over de rest van ons toernooi. "Als de Rode Duivels gespaard blijven van kwetsuren en in de finale geraken, worden we kampioen. Maar eerst is er de match tegen Italië vrijdag in München. Ik voorspel een tactisch gesloten begin en wie de eerste goal maakt zal de beste papieren hebben." 

Als doelman beleefde Pfaff glorietijden bij Bayern München. "Of ik daarom in het stadion ga kijken? Als ze me uitnodigen wel, anders blijf ik thuis. Vorige keer op het WK in Rusland ben ik twee keer gevraagd door de FIFA. Dat was plezant." Over mogelijke PCR-testen voor een plotse reis naar Duitsland maakt Pfaff zich ook geen zorgen. "Ik heb al een tijdje mijn twee spuiten van Pfizer", zegt El Sympatico op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen