Radio 2

Man naar cel na 7e keer betrapt zonder rijbewijs in Ruisbroek

Een man die in Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw voor de zevende keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs, is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Dat heeft de politierechtbank van Halle beslist. Sinds 2015 is zijn rijbewijs vervallen. Toch houdt het hem niet tegen om weer in de auto te kruipen. Al blijft de man ontkennen dat hij achter het stuur zat. 

De man werd in januari dit jaar in Ruisbroek betrapt op rijden zonder rijbewijs. Intussen al voor de zevende keer. De man heeft sinds 2015 geen rijbewijs meer, maar blijft zijn auto gebruiken. De procureur vorderde een boete van 8000 euro, een rijverbod van vijf jaar en drie jaar cel waarvan zes maanden effectief. De advocaat vroeg de politierechter om geen celstraf uit te spreken omdat de man een vrouw en twee kinderen heeft, maar daar had de rechter geen oren naar. “Hij loopt zeven keer zonder rijbewijs tegen de lamp. Sinds 2015 is dat rijbewijs vervallen. Intussen kreeg hij al twee keer een werkstraf. Daar heeft hij zich niets van aangetrokken. Hij heeft zijn kansen gehad.”

Buskaartjes en treinabonnement

De man zelf protesteerde tegen de straf en bleef ontkennen dat hij achter het stuur zat. Hij houdt vast aan zijn verhaal dat hij het openbaar vervoer gebruikte die dag. Hij bleef ook zwaaien met buskaartjes en een treinabonnement.  Maar volgens de rechter was het overduidelijk dat de man die dag de wagen genomen had. Naast de celstraf en boete, moet hij ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Meest gelezen