Stad Antwerpen

Mexican wave door Antwerpen om zomervakantie af te trappen

In Antwerpen is het schooljaar deze voormiddag uitgewuifd met een mexican wave door de hele stad. Niet alleen scholen en jeugdorganisaties deden mee, maar ook hulpdiensten, horecapersoneel en kinderdagverblijven. Op die manier wordt op een originele manier een punt gezet achter een - alweer, door corona - uitzonderlijk jaar. 

Ook de stedelijke scholen De Leerexpert en Sportomundo op Luchtbal in Antwerpen deden mee aan de Mexican Wave. Klokslag 11 uur gingen honderden leerlingen door de knieën en daarna zongen ze een rap over respect. "We hebben er een heel jaar op geoefend, samen met de juf" zei een van de leerlingen. Juf Silke van De Leerexpert vond het belangrijk om het schooljaar op een bijzondere manier af te sluiten: "Het is een heel bewogen schooljaar geweest. We hebben door corona alles in onze eigen klasbubbels moeten doen en daarom is het des te fijner om met de hele school samen te komen, het groepsgevoel op te roepen en samen een rap te zingen. Er waren weinig uitstappen dit jaar, we hopen dat we volgend jaar weer meer buiten kunnen komen". Ook de kinderen reageerden: "Zonder corona waren er meer schooluitstappen en meer (sport)activiteiten geweest."

Normaal gezien kunnen we in september het normale, volle leven hervatten, dus ook op school

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA)

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) stak zowel kinderen en de leerkrachten een hart onder de riem: "Behoudens tegenbericht van de Deltavariant of ander onheil, gaan we op 1 september het volle normale leven hervatten, dus ook op school. De kinderen hebben ook dit jaar weer veel moeten missen, het gaat om momenten die uw leven wat bepalen, collectieve momenten, uitstappen met de klas, voor de laatstejaars een eindejaarsreis, dus iets om het einde van het jaar wat extra luister te geven, is altijd welkom", zei De Wever nog, nadat hij zelf plaats had genomen tussen de kinderen en de Mexican Wave enthousiast meedeed.

Ook Antwerps schepen voor Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) stond tussen de kinderen en vond het erg belangrijk om er bij te zijn: "Op deze manier willen we onze leerkrachten, directies en kinderen bedanken. We beseffen dat ze het moeilijk hebben gehad, we hopen samen met hen op een normaal schooljaar volgend jaar."

De stad deed de oproep om mee te waven aan al haar inwoners, op school, thuis, op het werk, op straat, of virtueel door een video op te nemen. Onder de hashtag #TofVerlof kan je dan je wave en andere leuke moves delen. De stad zal later een compilatie verspreiden via haar sociale media.

Stad Antwerpen

Meest gelezen